Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Την Πέμπτη 17/12 στις 11 το βράδυ παρέα μαθητών βρισκόταν στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και Δωδεκανήσου. Καθώς συζητούσαν, δέχθηκαν σφαίρα εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι ένας μαθητής Β’ λυκείου. Μετά από 10΄ έπεσε και δεύτερη σφαίρα χωρίς να βρει στόχο. Ο "γενναίος πιστολέρο" δε βρέθηκε και έτσι κάποιοι έκαναν λόγο για σφαίρες από το πουθενά.

Δεν υπάρχουν σφαίρες από το πουθενά: μπροστά από κάθε σφαίρα υπάρχει ένας εν δυνάμει νεκρός. Πίσω από το όπλο υπάρχει αυτός που τραβάει τη σκανδάλη, είτε είναι μπάτσος, είτε μπράβος, είτε "αγανακτισμένος πολίτης". Όλοι τους έχουν κοινή καταγωγή αφού αποτελούν κομμάτι της κρατικής καταστολής.

Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο προσπαθούν να σπείρουν το φόβο στους εξεγερμένους που βρίσκονται στους δρόμους όλες αυτές τις μέρες, αναταράσσοντας την κοινωνική ειρήνη.

Μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια (6/12), ΜΑΤάδες σημαδεύουν με όπλο διαδηλωτές στην Αλεξάνδρας (7/12). Την ημέρα της κηδείας (9/12), έχουν το θράσος να εμφανιστούν προκαλώντας μόνο και μόνο με την παρουσία τους. Στο ξέσπασμα του κόσμου μια ομάδα ΖΗΤΑδων εμφανίζεται πυροβολώντας αρκετές φορές στον αέρα. Στην κατάληψη του παλαιού δημαρχείου - ΚΕΠ στο Χαλάνδρι, μπράβος-τραμπούκος επιτίθεται στους καταληψίες απειλώντας τους με όπλο (15/12)

Η καταστολή του κράτους και των αφεντικών ενάντια στους εξεγερμένους του Δεκέμβρη δεν είναι κάτι καινούριο. Ξεκινάει από τις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα και τους βασανισμούς στα κρατητήρια, και φτάνει μέχρι τα εργατικά "ατυχήματα" και τις "τυχαίες" εκπυρσοκροτήσεις.

άμεση απελευθέρωση των 67 προφυλακισθέντων

καμία δίωξη στους 239 συλληφθέντες

καμία δίωξη στους συλληφθέντες μετανάστες


συνέλευση δρόμου από το Περιστέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου