Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ



17/12: 16χρονος μαθητής του 1ου Λυκείου Περιστερίου δέχεται σφαίρα στο χέρι από άγνωστο άτομο. Το περιστατικό συνέβη στις 11 το βράδυ, στη διασταύρωση του πεζόδρομου της Εθνικής Αντιστάσεως με την οδο Δωδεκανήσου. Ο μαθητής βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο μαζί με αρκετούς συμμαθητές του, ενώ μετά από 10 λεπτά, ο ''πιστολέρο'' έριξε και δεύτερη σφαίρα.

18/12: Πραγματοποιείται το απόγευμα πορεία στο Περιστέρι από περίπου 800 κατοίκους. Η πορεία ξεκινά από το Πεζόδρομο του Δημαρχείου και αφού περνά αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης καταλήγει στο σημείο όπου δέχτηκε τους πυροβολισμούς ο μαθητής. Η πορεία είχε αρκετό δυναμισμό και συνθήματα, ενώ γράφτηκαν με σπρέι αρκετά συνθήματα σε προσόψεις τραπεζών και σε αστικά λεωφορεία.

19/12: 150 μαθητές από το 1ο Λύκειο Περιστερίου κάνουν πορεία που ξεκινά από την πλατεία Δημαρχείου. Κεντρικό σύνθημα: ''Πυροβόλησαν το συμμαθητή μας, στο δρόμο θα ξεσπάσει η οργή μας''. Την ίδια στιγμή, μέλη του ΠΑΜΕ κάνουν πορεία η οποία ξεκινά από τον Άγιο Αντώνη.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιείται για 3 περίπου ώρες μικροφωνική παρέμβαση στον Άγιο Αντώνη από τη '' Συνέλευση δρόμου από το Περιστέρι''. Μοιράζονται πολλά κείμενα στο μετρό, γράφονται αρκετά συνθήματα στους τοίχους και κρεμιέται πανό το οποίο λέει"ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ".

20/12: Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Ελλάδας, πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 13.00 από 120 άτομα στο δημαρχείο του Περιστερίου. Μοιράζονται κείμενα και γίνεται πορεία μέσα στον πεζόδρομο, την ώρα που αμέριμνοι καταναλωτές κάνουν τα ψώνια τους ξεχνώντας ότι, λίγες μέρες πριν, λίγα μέτρα πιο μακριά, είχε πυροβοληθεί ένας 16χρονος μαθητής. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι σταματούν για λίγα λεπτά την κυκλοφορία στην Παναγή Τσαλδάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου