Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την εξέγερση του Δεκέμβρη και ότι ακολούθησε μετά τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα. Πολλά είδαμε, κάναμε και βιώσαμε, με πάρα πολύ κόσμο, με μαθητές και εργαζόμενους, άνεργους και σαλταρισμένους, ένα κομμάτι της κοινωνίας δηλαδή που για διαφορετικούς λόγους στάθηκε στο δρόμο της ανυπακοής, αμφισβητώντας έστω και στιγμιαία το μονοπώλιο της κρατικής βίας.

Η οργή μας για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου και η βία που τη συνόδευσε ήταν η κραυγή απελπισίας χιλιάδων ανθρώπων, που τόσα χρόνια βιώνουν με τους χειρότερους όρους την επέλαση των αφεντικών. Ήταν το ελάχιστο μπροστά στη «νόμιμη βία» του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών. Δηλαδή τη βία της καθημερινής εξαθλίωσης που υφίσταται ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, τη βία στους εργασιακούς χώρους με τις όλο και χειρότερες συνθήκες, των συνοριοφυλάκων πάνω στα σώματα και τις ψυχές των μεταναστών, των εργατικών ατυχημάτων, των δολοφονιών στο μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη, των ναρκωτικών και της πορνείας, που αστυνομία πριμοδοτεί και ελέγχει, της ανεργίας και της οικολογικής καταστροφής, της ίδιας μας της ζωής.

Αυτή η βίαιη καθημερινότητα, περνά απαρατήρητη από τα ΜΜΕ και τους λακέδες τους, θέλουν να μας πείσουν πως η οργή των εξεγερμένων είναι αντικοινωνική, προπαγανδίζουν για τα πλιάτσικα των «κουκουλοφόρων» και ότι πρέπει οι συλληφθέντες να τιμωρηθούν και οι υπόλοιποι να εξουδετερωθούν. Δε μας λένε όμως ότι τα πλιάτσικα στα ασφαλιστικά ταμεία, στη δημόσια γη, στους μισθούς κ.α. παρόλο που δεν έγιναν από κουκουλοφόρους, κανείς δεν έχει τιμωρηθεί ως υπεύθυνος. Δισεκατομμύρια από τους κόπους των εργαζομένων πάνε στις τσέπες των «νόμιμων πλιατσικολόγων» που βγαίνουν και κραυγάζουν για «ασφάλεια και νομιμότητα». Αυτοί είναι οι μόνοι κλέφτες, δολοφόνοι και επικίνδυνοι για την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, το κράτος αντεπιτέθηκε, πραγματοποιώντας εκατοντάδες προσαγωγές και 273 συλλήψεις, 25 με κατηγορίες βασιζόμενες στον τρομονόμο (17 ήταν ανήλικοι), ακόμη και 6 γονείς για παραμέληση τέκνων.
Ο τρομονόμος προϋποθέτει σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ασκείται σε τουλάχιστον 3 άτομα και πάνω, προϋποθέτει ομάδα, ιεραρχία, μέλη, ρόλους, υποδομή. Αυτή η ομάδα πρέπει να έχει διάρκεια δράσης και πριν την σύλληψη. Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν πληροφορίες, μέλη για ανεφοδιασμό της ομάδας και μέλη που να παρέχουν σπίτια όταν τα χρειαστεί η ομάδα.

Οι συλληφθέντες του Δεκέμβρη, δεν μπορούν παρά μόνο να αναγνωριστούν ως αιχμάλωτοι του ευρύτερου κοινωνικού πολέμου.

Το κράτος πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, φτιάχνοντας νέα τάγματα ασφάλειας και νέους κατασταλτικούς νόμους για να επιβάλει με τη βία το δόγμα της μηδενικής ανοχής απέναντι σε οποιονδήποτε έχει τη διάθεση να αντισταθεί.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΩΝ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/04, 12:00μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου